• ΑΝΔΡΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ
  • ΠΑΙΔΙΚΑ
  • NEW
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΌΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΕΣ
  • OUTLET

Άσε την Αγάπη να Είναι το Κληροδότημά Σου

Αγάπη για την ισότητα είναι αγάπη για το παιχνίδι

Οι ΛΟΑΤΚΙΑ+ αθλητές αντιμετωπίζουν προκλήσεις σε κάθε τους βήμα, απλώς και μόνο για να κάνουν αυτό που αγαπούν. Για αυτά τα άτομα, η ενασχόληση με τον αθλητισμό δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι, αλλά μια διαρκής μάχη. Δεν μάχονται απλώς για κάτι που αγαπούν - μάχονται για το ποιους αγαπούν.

Στην adidas πιστεύουμε ότι μέσω του αθλητισμού έχουμε τη δύναμη να αλλάζουμε ζωές και αν υπάρχει κάτι πιο ισχυρό από τον αθλητισμό, αυτό είναι η αγάπη. Αγάπη για το παιχνίδι. Αγάπη για τον εαυτό σου. Αγάπη για όποιον κι αν αγαπάς.

Στο πλαίσιο της ακλόνητης πεποίθησής μας ότι η αγάπη ενώνει, συνεργαστήκαμε με τον queer σχεδιαστή από τη Νότιο Αφρική, Rich Mnisi, για να δημιουργήσουμε τη φετινή συλλογή Pride. Καθοδηγούμενος από ένα γράμμα αγάπης που ο Rich έγραψε στον νεότερο εαυτό του, η συλλογή προϊόντων είναι εμπνευσμένη από τη φράση «Άσε την Αγάπη να Είναι το Κληροδότημά Σου» και αντικατοπτρίζει την κοινή φιλοδοξία να ενθαρρύνουμε τη συμμαχία και την έκφραση χωρίς προκαταλήψεις, σε όλους τους χώρους του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Ο Rich Mnisi φωτογραφίζεται μπροστά από έναν καταγάλανο ωκεανό φορώντας ένα ασπρόμαυρο τοπ από τη συλλογή Pride adidas x Rich Mnisi.


Ήρθε η στιγμή να αναγνωρίσεις την αξία σου,
και να βοηθήσεις και τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ήρθε η ώρα να συνδεθείς, να αγαπήσεις και να αγαπηθείς
από την οικογένεια και την κοινότητα.

Ήρθε η μέρα να αγαπήσεις — αχαλίνωτα, αφιλτράριστα,
ανενδοίαστα — και να μην κοιτάξεις ποτέ ξανά πίσω.


ΑΣΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΣΟΥ

Rich Mnisi
Σχεδιαστής Συλλογής


Αναφερόμενος στην έμπνευση πίσω από τη συλλογή, ο Rich είπε: «Ένιωσα μια ισχυρή παρόρμηση να μιλήσω στο παιδί που κρύβεται μέσα μου και να εκφράσω στον κόσμο πώς η συμμαχία των ΛΟΑΤΚΙΑ+ μπορεί να δημιουργήσει μια κληρονομιά αγάπης. Η ενοποίηση αυτών των θεμάτων, μέσω της δικής μου εικαστικής γλώσσας και των εμβληματικών κομματιών της adidas είναι πολύ δυνατή... Ελπίζω αυτή η σειρά να εμπνεύσει τους συμμάχους της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας να μιλήσουν ακόμα πιο δυνατά για τα queer άτομα που αγαπούν και να μην τα αφήνουν να παλεύουν για αποδοχή μόνα τους».

Και αυτό ακριβώς έκαναν. Οι συνεργάτες της adidas, Tom Daley, Jari Jones και Athlete Ally, ακολούθησαν το παράδειγμα του Rich Mnisi και έγραψαν γράμματα αγάπης προς τον κόσμο, ζητώντας ριζική αυτο-αποδοχή και υποστήριξη από τις ευρύτερες κοινότητες του πολιτισμού και του αθλητισμού.


Γράμμα αγάπης προς το άθλημα από τον Tom Daley.

Ο Tom Daley είναι ένας ανοιχτά ομοφυλόφιλος χρυσός ολυμπιονίκης. Ο αγώνας του για ίσα δικαιώματα στον αθλητισμό αποτελεί καθημερινή πρακτική που αποτυπώνεται σε ένα «γράμμα αγάπης» προς όλους, ανεξαρτήτως υποβάθρου ή σεξουαλικού προσανατολισμού — ή του γηπέδου, πισίνας ή αγωνιστικού χώρου στον οποίο βρίσκονται.

Ο Tom Daley φωτογραφίζεται πάνω σε έναν βράχο ατενίζοντας τον γαλάζιο ουρανό και τον ωκεανό, ντυμένος με ρούχα από τη συλλογή Pride adidas x Rich Mnisi.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΑΘΛΗΜΑ,

Αποτελείς έναν χώρο για όλους. Όποιοι και αν είναι και από όπου και αν προέρχονται. Ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου, όποια κι αν είναι αυτή.  Κάθε αθλητής ή αθλήτρια πρέπει να αισθάνεται την ελευθερία να σε αγαπήσει αγαπώντας ταυτόχρονα και το άτομο που  θέλει, και κυρίως να είναι πιστός προς τον εαυτό του.

Υπάρχει ήδη πολύ μίσος στον κόσμο, υποδεικνύοντας τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν τα άτομα σε συγκεκριμένα επίπεδα και σε συγκεκριμένους χώρους. Το γήπεδο, ο αγωνιστικός χώρος ή η πισίνα πρέπει να αποτελούν ασφαλή χώρο, χώρο για ελεύθερο παιχνίδι.

Αλλά αυτή η ελευθερία δεν συνεπάγεται εύκολο ανταγωνισμό. Είμαστε μαχητικοί. Αγωνιζόμαστε δυνατά. Εργαζόμαστε σκληρότερα. Και αγαπάμε ακραία. Άθλημα, σε κάθε ευκαιρία που έχεις, σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται, ας ξεκαθαρίζουμε ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να παίξουν. Ας γίνει γνωστό ότι ο μοναδικός τρόπος του καθενός είναι όμορφος, άξιος και αρκετός. Και είτε κάποιος επιλέγει τον αθλητισμό για τη νίκη, είτε για κοινωνικούς λόγους, είτε απλά επειδή θέλει να κινεί το σώμα του, υπάρχει χώρος για όλους σε όλα τα επίπεδα.

ΑΣΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΣΟΥ

Tom Daley
Ολυμπιονίκης Καταδύσεων


Ένα γράμμα αγάπης προς τον κόσμο από την Jari Jones.

Η Jari Jones είναι δημιουργός, ηθοποιός και τρανς ακτιβίστρια. Η δουλειά της είναι να ενδυναμώνει και να εξυψώνει, γιατί η αγάπη πρέπει να είναι απεριόριστη.

Η Jari Jones φωτογραφίζεται πάνω σε έναν βράχο ατενίζοντας τον γαλάζιο ουρανό και τον ωκεανό, ντυμένη με ρούχα από τη συλλογή Pride adidas x Rich Mnisi.


ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΟΣΜΕ,

Το κληροδότημα που θέλω να αφήσω είναι αυτό της αυθόρμητης αγάπης. Αγάπη απεριόριστη, αυτή που έρχεται απλώς επειδή φυσάει ο άνεμος ή απλώς επειδή είναι Δευτέρα ή επειδή τέλος πάντων αισθάνομαι ότι θέλω να αγαπήσω. Το είδος της αγάπης που δίνω στην κοινότητά μου, στους φίλους μου, στη σύντροφό μου, στην οικογένεια που επέλεξα και βρήκα απ' το πουθενά. Αυτή υπάρχει για να τους δώσω. Για να τη δώσω στον εαυτό μου.

Αυτή είναι η αγάπη που δίνει σάρκα στα οστά, ζωή στο σώμα, αέρα στα πνευμόνια, η αγάπη που η κοινωνία ποτέ δεν ήθελε να βιώσουμε. Περιμένουν από εμάς, ως queer άτομα, ως χοντρά άτομα, ως περιθωριοποιημένα σώματα, να αγαπάμε τους εαυτούς μας, να δείχνουμε αγάπη μόνο όταν συμβαίνει μια τραγωδία, όταν προκύπτουν δυσκολίες, για να καταπολεμηθεί το μίσος, αγάπη γεννημένη από αρνητικό χώρο.  Αλλά εγώ θέλω να το αλλάξω αυτό, θέλω να βρω τρόπο να αγαπώ ακραία, να αγαπώ ορμητικά χωρίς ευγνωμοσύνη, να αγαπώ με έναν τρόπο που δεν προέρχεται από ένα δομημένο ή προφανές μέρος. Θέλω η αγάπη που θα αφήσω να είναι αντίθετη από τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία μάς έλεγε πάντα να αγαπάμε άτομα σαν εμάς.

Κι αν η αγάπη απλώς συνέβαινε; Κι αν τη δεχόμασταν χωρίς κανέναν απολύτως λόγο; Κι αν αποφασίζαμε να αγαπάμε απλώς επειδή;

ΑΣΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΣΟΥ

Jari Jones
Ηθοποιός, Δημιουργός, Ακτιβίστρια


Ένα γράμμα αγάπης προς τους συμμάχους.

Ο μακροχρόνιος συνεργάτης μας Athlete Ally είναι μια οργάνωση που επικεντρώνεται στον τερματισμό της ομοφοβίας και της τρανσοφοβίας στον αθλητισμό. Η μη κερδοσκοπική οργάνωση εργάζεται για να καταστήσει τις αθλητικές κοινότητες πιο συμπεριληπτικές και λιγότερο μεροληπτικές βοηθώντας τους αθλητές να υποστηρίξουν την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Αγαπητέ Μελλοντικέ Σύμμαχε,

Δεν το ξέρεις ακόμα, αλλά η ζωή σου θα αλλάξει για πάντα τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις ότι η φωνή σου μετράει.

Κάθε μέρα, ακούς τους συμπαίκτες σου να γελάνε στα αποδυτήρια καθώς βρίζουν ο ένας τον άλλον χρησιμοποιώντας εκφράσεις κατά των ομοφυλοφίλων. Ίσως δεν στάθηκαν ποτέ να σκεφτούν ότι κάποιος από την ομάδα θα μπορούσε να είναι κρυπτο-ομοφυλόφιλος ή να έχει κάποιο στενό φίλο ή μέλος της οικογένειάς του που είναι ΛΟΑΤΚΙΑ+. Ίσως, όπως κι εσύ, περίμεναν κάποιον άλλο να μιλήσει.

Ας είναι σήμερα η μέρα που θα τους πεις ότι ο αθλητισμός μπορεί και θα έπρεπε να αποτελεί ασφαλή χώρο για όλους. Ότι όλοι έχουμε έναν ρόλο να διαδραματίσουμε ώστε να διασφαλίσουμε ότι κάθε αθλητής και φίλαθλος αισθάνεται ευπρόσδεκτος και αποδεκτός συμμετέχοντας στο άθλημα που αγαπά. Ας είναι σήμερα η μέρα που θα μιλήσεις ως σύμμαχος.

ΑΣΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΣΟΥ

Athlete Ally


Ποιο θα είναι το δικό σου κληροδότημα;

Τώρα είναι η σειρά σου. Είναι η στιγμή να αφήσεις την αγάπη ως κληροδότημά σου και να γράψεις ένα γράμμα αγάπης προς το άθλημα, προς το άτομο που σε στήριξε, προς τον νταή που σε παρεξήγησε, προς τον αγαπημένο σου, προς τον κόσμο γενικά - γράψε σε όποιον θέλεις να εκφράσεις τον εαυτό σου. Ας πιάσουμε μολύβι και χαρτί για να βοηθήσουμε να γίνει ο κόσμος του αθλητισμού πιο συμπεριληπτικός και φιλόξενος – και να τον αφήσουμε καλύτερο για τους σημερινούς και τους μελλοντικούς αθλητές.

Γιατί ένα δίκαιο παιχνίδι δεν είναι μόνο αυτό που τηρεί τους κανόνες – είναι κι αυτό που σέβεται και αποδέχεται όλους τους αθλητές, όποιοι κι αν είναι και όποιον κι αν αγαπούν. Η αγάπη για την ισότητα είναι αγάπη για το παιχνίδι – και έτσι θα κερδίσουμε, μαζί.

Η συλλογή adidas x RICH MNISI θα είναι διαθέσιμη στις 15 Μαϊου στο website της adidas

Ετικέτες
adidas